Фондът за лечение на деца е с нов директор

Фондът за лечение на деца има нов директор. Това е д-р Цветана Джурова. До момента тя беше зам.-директор на Спешния център в София област. Преди това е работила в многопрофилната болница в Пирдоп, завършила е Медицинския университет в София и има специалност по педиатрия.

Бившият директор на фонда Николай Добрев бе принуден да подаде оставка в края на ноември, след като Сметната палата изнесе данни, че половината от парите, отпуснати на фонда през годините, не са били усвоени, а три деца са починали, докато са чакали одобрение за лечението си.

От здравното министерство съобщиха в четвъртък, че на първото заседание на фонда за тази година са били одобрени девет молби. Четири деца ще се лекуват във Франция, Германия и Австрия. Те страдат от левкемия, сколиоза, Сарком на Юинг и остеосарком. Две деца ще получат средства за лекарства и медицински изделия, които са нужни за лечението им у нас. За останалите три деца са отпуснати средства за транспортни разходи.

Общата сума, отпусната за деветте деца, е 461 хил. лева. През 2009 г. помощ от фонда получиха 105 деца. За лечението им бяха отпуснати общо 3.5 млн. лева.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?