Франция благодари на МВР за разкрити фалшификатори на банкови карти

Аташето по вътрешна сигурност към посолството на Франция в София е изпратил писмо до главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, в което го информира и му благодари за постигнатите резултати в разкриването на мрежа от фалшификатори на банкови карти. Писмото бе разпространено от пресцентъра на МВР.

Съвместната работа между българските и френските служби от ноември 2002 г. е довела до осъждането от изпълнителния съд в Лион на 9 ноември т.г. на Светлин Димитров, Пламен Георгиев и Георги Игнатов.

Светлин Димитров и Пламен Георгиев са признати за виновни за сътрудничество в подправяне или фалшифициране на кредитни или дебитни карти в периода от 2001 г. до май 2002 г. и са осъдени на 3 години затвор при строг режим, включително и периода на задържане. Георги Игнатов е осъден на 5 години затвор при строг режим със заповед за арестуване.

Изпълнителният съд е заповядал и конфискуване на имуществото или иззетите предмети. Гражданските страни ще получат повече от 600 хиляди евро обезщетение, се казва още в писмото на френския дипломат. На 12 ноември т.г. прокурорът е обжалвал решението на съда, считайки че произнесените присъди са недостатъчни.

Аташето по вътрешна сигурност към посолството на Франция е благодарил на ген. Борисов за ефикасността и отличното сътрудничество от българска страна.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?