Франция увеличава с два часа вечерния час в 8 департамента

Франция увеличава с два часа вечерния час в 8 департамента

Пред заплахата от нови, по-заразни мутации на коронавируса, френското правителство увеличава от днес вечерния час в още осем департамента, предаде Франс прес.

Вместо от 20 часа, вечерният час ще започва от 18 часа в още осем департамента, обяви премиерът Жан Кастекс, който бе на посещение в югозападния френски град Тарб.

В списъка е включен и южният департамент Буш-дю-Рон, където се намира големият пристанищен град Марсилия. Полицията съобщи, че там 21 души са дали положителни тестове за новия щам на коронавируса. Всичките са в едно семейно огнище.

Вечерният час в Париж не се променя и остава от 20 часа вечерта до 6 часа сутринта.

Досега в 15 департамента, главно в Южна Франция, вечерният час беше от 18 часа, докато в останалата част от територията на Франция мярката започва в 20 часа.

Представители на местните власти изразиха несъгласие със затягането на ограниченията, тъй като според тях това ще породи трудности за магазини, ресторанти, бензиностанции и хлебарници.

От вторник новите случаи са около 20 000 на ден, по данни на здравните власти. Броят на потвърдените случаи значително се е увеличил през последната седмица на 2020 година (96 743 случая или +17 процента).

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус