Френски министър: Жозе Барозу "не е направил нищо през своя мандат"

Френският министър на външната търговия Никол Брик заяви, че Жозе Барозу "не е направил нищо през своя мандат", съобщи Франс прес.

Запитана от телевизия Ел Се И дали Барозу е бил неподходящ избор за ЕС, френската държавничка отвърна: "Според мен е така. Според мен той не е направил нищо през своя мандат".

 

"Това е залязваща вече комисия, която не е направила кой знае колко през мандата си, но Барозу бе там, защото страните членки бяха приели да е там", добави тя.

 

"Мисля, че изборът, направен преди четири години от Меркел и Саркози, не е бил със сигурност най-добрият", каза Никол Брик.

 

Бившият френски президент Никола Саркози и германската канцлерка подкрепиха през 2009 г. кандидатурата на Барозу за втори мандат начело на Европейската комисия.

 

Неотдавна Жозе Барозу остро разкритикува наложеното от Франция изключване на аудиовизуалния сектор от преговорите за споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ. Той нарече действията, насочени срещу глоблизацията, реакционни и това засили напрежението между Париж и Брюксел.

 

Агенцията припомня и други спорни въпроси между Франция и ЕС по повод намаляването на дефицитите и предстоящите структурни реформи.

Споделяне

Още от Европа