Футболистът Благой Георгиев вандалствал в Колизеума

Благой Георгиев

Българският футболист Благой Георгиев е бил задържан от полицията в Рим заради вандалнски акт срещу Колизеума в Рим - обект от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, съобщиха италианските издания "Рома капитале нюз" и "Кориере адриатико".

Според първото издание нарушителят е българският футболист Благой Георгиев, който играе в руския шампионат по футбол. Второто издание не посочва името на нарушителя, а пише само, че той е на 33 години.

Българинът решил заедно с годеницата си да посети Колизеума. Когато двамата отишли там, българинът решил да издълбае с монета инициалите си на една от колоните на Колизеума, но бил заловен в момента на нарушението от охраната.

Българският футболист бил задържан от карабинерите, които проверили самоличността му и регистрирали извършеното нарушение. След това той бил освободен. Монетата, с която било извършено нарушението, била конфискувана.

Извън футболния терен Благой Георгиев е известен със силната си религиозност и тематични татуировки. Наскоро се сгоди за хореографката Есмер Омерова.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?