Габриела Петрова с шанс за европейска титла в тройния скок в Прага

Лалова и Евтимова ще бягат на полуфиналите на 60 м

Европейската шампионка до 23 години в тройния скок Габриела Петрова гони първа титла при жените

Габриела Петрова се класира за финала в тройния скок още с първия си опит на европейското първенство по лека атлетика в зала в Прага.

22-годшната българка, която беше първа в стартовия лист, преодоля квалификационната норма от 14.15 метра още с първия си опит, постигайки 14.21 метра.

Габриела Петрова е единствената българка с шанс за отличие и дори за титла на европейското първенство за жени в Прага. Петрова е европейската шампионка до 23 години и замина за шампионата с втори резултат в света и Европа за тази зима.

Другата ни участничка в дисциплината Андриана Бънова не взе участие в квалификациите на тройния скок поради здравословни причини. Тя има проблеми с ахилесите и е предпочела да не рискува здравето си.

Силвия Дънекова също няма да участва в сериите на 1500 метра днес и директно ще бяга на финала в дисциплината. Причината е, че само 11 състезателки са потвърдили участие в стартовете  и няма да има нужда от серии. Финалът е на 8 март от 17.10 часа българско време.

Ивет Лалова и Инна Ефтимова се класираха за полуфиналите на 60 метра. 30-годишната Лалова завърши трета в четвъртата серия с резултат 7.26 секунди. Победителка стана Дина Ашер-Смит със 7.10 секунди.

Ефтимова финишира четвърта в последната пета серия със 7.37 секунди и също продължава напред. По регламент продължават първите четири от всяка серия плюс четирите най-добри "губещи" времена.

Първи резултат в сериите постигна европейската шампионка на 100 и 200 метра на открито Дафне Схипърс. Холандката спечели третата серия с личен рекорд от 7.07 секунди. Втори резултат в предварителните бягания дадоха германката Верена Зайлер и британката Дина Ашер-Смит, които също записаха лични рекорди в зала от 7.10 секунди. 

Споделяне

Още от Спорт

Колко време давате на новия парламент?