Галахър навлиза на румънския цигарен пазар

Британският производител на цигари Галахър, на шесто място в света, навлиза на румънския пазар и ще установи производствена единица в Букурещ, предаде Ромпрес. Генералният директор на Галахър Аустрия Тъбак за Румъния Дан Кришан потвърди, че британската компания скоро ще започне свое производство в Румъния, но допълни, че засега може да съобщи само, че избраното място е Букурещ.

Кришан не каза дали проектът на Галахър е да изгради нова производствена единица или да стартира продукцията си в някоя от фабриките на други цигаропроизводители в Букурещ. Междувременно Галахър Румъния започна кампания по набиране на персонал, посочва Ромпрес.

В момента в Букурещ има фабрики на Джапан Тъбако Интернешънъл и на Филип Морис, която има две фабрики, припомня Ромпрес. Преди време Галахър произвеждаше за кратко в Румъния цигари с марката Ронсън, които се произвеждаха във фабриката на Папастратос в Букурещ преди Филип Морис да купи гръцката фирма, припомня агенцията.

Румънският пазар за производство на цигари се разрасна миналата година до един милиард долара, като на първо място е компанията Бритиш Америкън Тъбако, следвана от Джапан Тъбако Интернешънъл и Филип Морис.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес