Гардове на личния прессекретар на Симеон конфискуват тв касета?

Тв касета на кабелна телевизия в Ботевград е иззета снощи, след пътна катастрофа на личния прессекретар на Симеон Сакскобургготски Галя Дичева. Оператор на телевизията се е опитал да снима на мястото на инцидента, но касетата му била иззета, най-вероятно от бодигардовете на Дичева. Това съобщи пред БНР Роман Сушков от ботевградската кабелна телевизия.

Катастрофата е станала в неделя вечерта, близо до Ботевград. Дичева е пътувала с лек автомобил "Мерцедес". 15 - 20 минути след инцидента, на мястото е пристигнал Мирослав Дойчев, оператор от кабелната телевизия, и започнал да прави снимки. Веднага към него се приближили две "много представителни момчета, здрави, подстригани като борци", според описанията пред БНР. Те не са се представили, а направо казали: "Какво интересно има тук?". Операторът се представил, казал, че работи за кабелната телевизия и че е изпратен да снима на място произшествието. Тогава двамата здравеняци му наредили да предаде касетата. Операторът се опитал да избегне инцидента и да запази служебната касета, предлагайки им да изтрие записа от нея пред тях. Но двамата били настоятелни и когато за трети път той опитал да я запази, го заплашили с думите: "Давай касетата, за да не стане по-лошо", разказа Роман Сушков.

Според думите му, личният прессекретар на премиера Сакскобуррготски е пострадала при катастрофата, но без опасност за живота.

Споделяне

Още от България