Гардовете на Японеца пребили двама мъже заради пари

Скандал за пари е причината за вчерашния побой, нанесен от охраната на ромския бизнесмен Кирил Кирилов - Японеца над двама мъже в дома му в столичния квартал "Факултета", съобщи БНР.

Във вторник вечерта инцидентът бе представен като опит за нападение в дома му, дори предаде в пликче пистолет "Щайер" на пристигналия патрул. Лично Японеца се обадил в полицията и съобщил за случая. Той обяснил, че се наложило охраната му да окаже физическа сила срещу нападателите.

За изясняване на случая, Кирил Кирилов и тримата му бодигардове - Сотир, Даниел и Петър, бяха задържани за 24 часа. Тази вечер те са били освободени, съобщи БНР.

Двамата пострадали са настанени във военна болница след побоя, нанесен им от охраната на Японеца. 24-годишният Ивайло М. от Перник и 37-годишният Рангел Рангелов с прякор Кърпата, криминално проявен от София са с множество телесни повреди, като Кърпата е с избито дясно око. Пистолетът е бил законно притежаван, стана ясно днес. Японеца е познавал двамата мъже. Двамата са се движили с лек автомобил "Ауди" с ловешка регистрация.

Соченият за един от наркобосовете в България Кирил Кирилов оцеля на 12 юни при стрелба по мерцедеса му в столичния кв. "Красна поляна". По информация от службите той отказал да каже пред полицаите кого подозира за покушението.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?