ГДБОП предприе арести на "останки" от т. нар. група на Таки

Христофорос Аманатидис -Таки

Антимафиоти са предприели арести на хора, заподозрени за връзки с т. нар. наркобанда на Христофорос Аманатидис-Таки, задържан неотдавна от Интерпол в Дубай, съобщи в петък вътрешният министър Цветан Цветанов.

 

Засега няма информация за броя на задържаните, но по неофициална информация на Mediapool става въпрос за не повече от трима-четирима души.

 

От прокуратурата коментираха, че става въпрос за "останки" от бандата, сочена от разследващите за подчинена на задочно обвинения Таки.

 

Въпросната група бе разбита още през 2009 г., от когато Аманатидис бе обявен за издирване заедно със сочения за негова дясна ръка Христо Вартерян-Исуса и Сашо Пацов. По неофициална информация последният е бил задържан още миналата седмица.

 

От средата на юли 2010 г. в Софийския градски съд тече процес срещу т. нар. наказателна бригада на Таки, по който подсъдими са Любомир Костадинов-Младежа, Цветан Миленов-Църи, Асен Китанов-Психото, Васил Бекиров, Владимир Иванов, Илия Илиев и Васил Христов.

 

Делото вече е на финалната права, но върви при закрити врата, като според защитата единственият повод за това са няколко безполезни справки от полицията с гриф "секретно". Следващите заседания по делото са насрочени за юли.

 

Основните свидетели в процеса са двама люлински гангстери – Иво Андонов-Буземеца и Росен Кръстев-Стъкларя. За първия е известно, че е бил близък приятел с Вартерян, но тъй като му дължал голяма сума пари, решил да стане свидетел срещу него.

Според публикации в пресата Кръстев пък бил свързан с разпространението на дрога в кв. "Люлин". Той играел важна роля в структурата на Мирослав Пелтеков, известен като Мирката и Пелтека.

Споделяне

Още по темата

Още от България