Ген. Борисов: Присъдата за Митьо Очите е виц

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов сравни с виц условната присъда за Димитър Желязков - Митьо Очите в коментар за "Нова телевизия".

Генералът упрекна съда и адвоката Василев за присъдата. "Ще ви кажа един виц. Бен Ладен се обадил на президента Буш. Казал му, че иска да се предаде, като му поставил две условия. Едното е Илиян Василев да му е адвокат, а другото - Софийски съд да го съди".

След 15-часово заседание, 30 минути след полунощ, Софиийският районен съд осъди по бързото производство на 1 година и половина условно Митьо Очите за притежание на преработен газов пистолет. Условни присъди получиха и двамата му бодигардове Кочо Карагочев и Христо Широков. Тримата бяха незабавно освободени срещу подписка.

Соченият за наркобос в Бургаски район несебърски бизнесмен бе задържан преди месец заедно с тримата си охранители при проверка на КПП "Врана". У тримата бе намерено газово оръжие, преработено като бойно. Вчера Митьо Очите обвини, че съда се подиграва с него, отрече оръжието да е негово.

Желязков обясни пред съда още, че след смъртта на жена си се грижи сам за двете си дъщери, които са на 10 и 4 години. Той обяви, че след атентата преди повече от две години, при който загинаха съпругата му, брат ѝ и един охранител, е притежавал към 15 пистолета за самозащита и носи бронежилетка.

Желязков каза, че е знаел, че двамата му спътници са имали законнопритежавани газови пистолети.

Споделяне

Още от България