ГЕРБ и Реформаторският блок първи подадоха документи за евровота

Реформаторският блок внася документите си за евроизборите. Сн. БГНЕС

Партия ГЕРБ внесе първа в ЦИК документите си за участие в евроизборите. Точно в 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, водачът на евролистата Томислав Дончев и заместник-председателят на щаба Цветомир Паунов регистрираха партията за предстоящите евроизбори.

Цветанов каза, че са внесли 9999 подписа, защото такова е изискването на електронния носител. "Заедно с подписите, които бяха събрани от цялата страна, от всичките структури на ПП ГЕРБ, които бяха събрани за два дни, събрахме 38 200 подписа, но са внесени толкова, колкото е необходимо по изискване", подчерта Цветанов.

Веднага след ПП ГЕРБ в Избирателната комисия влязоха представители на Реформаторския блок, за да се регистрират и те. За регистрацията на блока пристигнаха говорителят му Радан Кънев, Атанас Атанасов, Найден Зеленогорски, Иван Иванов, Георги Ганев и др.

Преди внасянето на документите Радан Кънев обяви, че са събрани 9301 подписа. "За нас е важно да кажем, че от девет месеца насам много хора пророкуваха, че Реформаторският блок ще се разпадне, няма да се регистрира, ще има проблеми с листата и какви ли не други глупости. Днес виждате, че преди много други партии да са се регистрирали, много преди други единни партии да са обявили листата си, ние сме готови и с регистрацията, и с листата. РБ няма да се разпада, напротив той тепърва след успеха си на Европейските избори, ще продължи своята консолидация и своето общо бъдеще като единствена демократична проевропейска политическа сила в България", каза Кънев.

Споделяне

Още по темата

Още от България