ГЕРБ: Кабинетът да не сключва консултантски договори до края на мандата

ГЕРБ: Кабинетът да не сключва консултантски договори до края на мандата
ГЕРБ настоява да бъде спряно подписването на договори и обявяването на конкурси за консултантски дейности, финансирани от бюджета или по европейски програми, чийто срок на действие надхвърля средата на 2009 г., т.е. края на мандата на тройната коалиция. Това заяви председателят на партията Цветан Цветанов.

В позиция на ГЕРБ от понеделник се казва, че през последните месеци от мандата на кабинета Станишев се наблюдава необичайно висока активност от страна на държавната администрация за провеждането на конкурси и сключването на договори по различни програми.

Стойността на тези договори по открити източници е на стойност над 10 млн. лв. се посочва в декларацията.

От ГЕРБ смятат, че средствата на българските и европейските данъкоплатци се насочват към близки на управляващата партия и лично на премиера PR и рекламни фирми, които пряко или косвено ще реализират предстоящата им предизборна кампания.

"Спирането на подписването на договори по обществени поръчки за консултантски дейности по европейски проекти ще даде гаранции на българския избирател, че ще участва в честни и прозрачни избори, в които ще има спор на идеи, а не между спонсори, облагодетелствани със значителни обществени средства. Вярваме, че по този въпрос можем да постигнем консенсус на вътрешно политическо ниво, без да се налага да включваме в неговото решаване европейските институции, достатъчно чувствителни към отклоняването на европейски средства", се казва в позицията на ПП ГЕРБ.

Споделяне

Още от България