ГЕРБ не залязвала, имала бодра смяна за още мандати

Георги Марков опровергава в парламента думите на президента за залеза на ГЕРБ, сн. БГНЕС

Започналата преди ден размяна на реплики между президента Руман Радев и премиера Бойко Борисов за приноса на управлението на ГЕРБ продължи в четвъртък в парламента, където депутатът от ГЕРБ Георги Марков обяви, че политическите залези ги определял гласът народен и Божи, а ГЕРБ имала "бодра смяна" за още три поредни парламентарни вота.

Думите на Марков дойдоха след прочетена от него декларация по повод 30-годишнината от демократичните промени в България.

Марков отчете ролята на всички демократично представени партии и на ГЕРБ за големите промени, станали в обществото през миналите години. В същото време упрекна президента Румен Радев, че в снощното си телевизионно интервю не е коментирал и не е изразил съжалението си за двете национални катастрофи.

"Уважаваният държавен глава предрече и е видял залез на ГЕРБ. И сега да кажем от името на парламентарната група на ГЕРБ, че залезите и изгревите, за разлика, когато караш самолет и гледаш на живо залез и изгрев, политическите ги определя гласът народен и Божи. С окото на депутат от Великото народно събрание, останал тука като некое изкопаемо, последният мохикан, виждам бодра смяна, толкова млади и кадърни гербери", каза Марков. 2021-2025 г. ще е изгревът на ГЕРБ, а не залез, убеден е бившият конституционен съдия.

Той обясни  своите наблюдения с обиколките си в Тетевен, Ловеч, Лом и други градове в страната. По думите му тази есен хората решили да няма залез в София, Пловдив, Варна, Бургас, Ст. Загора и т.н. Бившият конституционен съдия подчерта, че пет милиона българи са пожелали да ги управляват кметове на ГЕРБ.

"Днес ние от ГЕРБ се покланяваме на десетките хиляди, свалили член първи от Конституцията, и обещаваме, че той никога няма да се повтори", се посочва в прочетената от него декларация.

В отговор от ДПС призоваха да няма дупки в спомена и да не бъдат забравени българските етнически турци и мюсюлманите в България, които участвали в битката да падне тоталитарната държава.

"България премина през всички тези изпитания без ГЕРБ. България определи своя европейски и натовски път с решаващата роля на ДПС, както и на СДС и на други партии", обяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев. Той отбеляза, че че България е влязла в ЕС в мандата на ДПС.

"Етническите турци са не по-малки патриоти от всички останали. Не подменяйте ролята на ДПС", призова още Цонев.

Споделяне

Още от България