ГЕРБ прие сделката "електрификация срещу гласове" на Горно Хърсово

ГЕРБ приема предложението на хората от близкото до Мелник село Горно Хърсово, ако дойде на власт, да електрифицира селото, стига да получи от тях 500 гласа. Това стана ясно от интервю на заместник-председателя на партия Цветан Цветанов пред вестник "Труд"

Селото нашумя с офертата си, отправена преди два дни пред Нова телевизия от Сотир Иванов, жител на Горно Хърсово. Той обеща да продаде 500 гласа на съселяните си срещу ток. "Ако некой от политическите партии прояви интерес за нашите гласове - 500 човека ще дам гласове, ще им дам гласовете, който ни докара ток", каза той.

В отговор на въпрос дали съселяните му си продават гласовете, той каза: "Да. Ние не искаме кебапчета, не искаме пари, не искаме нищо, искаме ток".

Тъжната картинка в европейска България през ХХІ век предизвика следния отговор от Цветан Цветанов: "Всяка политическа формация трябва не само да обещава, а да изпълнява това, с което се ангажира. Още снощи разговаряхме с колегите и се надявам, че с общи усилия ще можем да решим този проблем".

Цветанов не прави уточнение, че не е нормално някой да търгува гласовете си срещу прокарване на електричество, защото управляващата партия би трябвало да свърши това и без подобен скандален бартер.

Въпреки всичко не е ясно как сделката може да се осъществи. Според данните на НСИ в село Горно Хърсово живеят 73-ма души. Политическият бартер обаче е бил възможен към 1934 година, когато населението е било 713 души. И тогава, и сега селото пак няма ток.

Споделяне

Още от България