ГЕРБ ще води пет парламентарни делегации, БСП - 2, Обединените патриоти - 2, ДПС - 1

Снимка: БГНЕС

Депутатите избраха ръководствата и съставите на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации. ГЕРБ ще ръководи пет парламентарни делегации, "БСП за България"- две, Обединените патриоти - две, ДПС - една.

Джема Грозданова от ГЕРБ ръководи Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/. Нейни заместници са Валери Жаблянов от "БСП за България", Красимир Богданов от Обединените патриоти и Хамид Хамид от ДПС.

Пламен Манушев от ГЕРБ ръководи Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. Заместник-ръководители са Николай Цонков от БСП и Симеон Симеонов от ДПС.

Председателят на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарния съюз. Заместник-ръководител е Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Димитър Главчев от ГЕРБ е ръководител и на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Заместник-ръководител е Борис Вангелов от Обединените патриоти.

Десислава Атанасова от ГЕРБ е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/. Заместник-ръководители са Кристиан Вигенин от "БСП за България"и Борис Ячев от Обединените патриоти.

Крум Зарков от "БСП за България" е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарна асамблея по франкофония. Заместник-ръководител е Мария Илиева от ГЕРБ.

Петър Кънев от "БСП за България" е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество /ЧИС/. Павел Христов от ГЕРБ е заместник-ръководител.

Волен Сидеров от Обединените патриоти е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие. В състава на делегацията са още Маноил Манев от ГЕРБ, Васил Антонов от БСП, Велислава Кръстева от ДПС и Дора Христова от "Воля".

Николай Александров от Обединените патриоти е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарното измерение на централноевропейската инициатива. Заместник-ръководител е Даниела Савеклиева от ГЕРБ.

Йордан Цонев от ДПС ръководи Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на съюза за Средиземноморието.

Споделяне

Още от България