ГЕРБ удари “десетката” в класацията на евробюлетините

Десетката от номерата на бюлетините за вота за депутати в Европейския парламент се падна на ГЕРБ, след като в понеделник в Централната избирателна комисия бе изтеглена поредноста на книжата за избор на представителите в Страсбург. Лидерът на партията Цветан Цветанов каза, че 10 е хубаво число и пожела успех на всички партии в евровота.

Преди да бъде изтеглен жребият ЦИК отмени регистрацията под условие на независимия кандидат Кристиян Кръстев,защото след проверката на събраните подписи в негова подкрепа се оказало, че нямат 10 000 броя. Така в надпреварата останаха 14 партии и коалиции и двама независими кандидати.

Жребият бе теглен от членове на ЦИК, единият от които теглеше номер, а другият - име на партия.

Бюлетина № 1 се падна на „Зелената партия”, следващата по ред – на ССД, а трети с класацията за избор се нареди независимият кандидат Никола Петков Иванов. С бюлетина номер 4 ще се яви партия "Ред, законност и справедливост", с номер 5 - Коалиция на Българските социалдемократи. На ДСБ се падна шестицата като номер на бюлетината, номер 7 - на коалиция "Платформа европейски социалисти". Като хубаво библейско число определи заместник-председателят на БСП Ивелин Николов изтеглената седмица.

СДС на Петър Стоянов получи номер 8,  следвана от коалиция "Земеделски народен съюз".

Тегленето определи номер 10 за партия ГЕРБ, следвана от НДСВ и партията на Волен Сидеров.

Избирателите на “Атака” са достатъчно интелигентни и нямат нужда от специфично число, каза третият в листата Десислав Чуколов, според когото 12 е нормално число.

Фаталната бюлетина се падна на другия независим кандидат Мария Серкеджиева. Тя каза, че 13 е любимото ѝ число и изрази убеденост че то ще ѝ донесе късмет на вота.

ДПС се нареди на 14-то място, определено от водача на листата Филиз Хюсменова като добра поличба.  Не съм суеверна и не бях си определила конкретно число и какъвто и да е номерът на бюлетината, каза тя. По думите ѝ по-важна е работата, която ще свърши ДПС по време на кампанията, и резултатите от нея.

Петнадесетата позиция се падна на Комунистическата партия на България и последната партия в списъка и "Граждански съюз за нова България".

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?