ГЕРБ: Зад провокациите в Шарково стоят Нинова, Радев и "белградският беглец"

ГЕРБ: Зад провокациите в Шарково стоят Нинова, Радев и "белградският беглец"

ГЕРБ обвини БСП , че стои зад провокациите в Югоизточна България и района на село Шарково, изразяващи се в саботиране на действията на институциите в борбата им с чумата по дребните преживни животни. Тези обвинения отправиха  Антон Тодоров и Тома Биков на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ.

"Преди няколко дни дадохме ясна информация, че според ГЕРБ тези провокации, които се случват в района на село Шарково, са инициирани от "Позитано", президентът Румен Радев и "белградския беглец", каза бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Като доказателство за тези обвинения Антон Тодоров показа видео от 19 юли, в което един от най-активните протестиращи, които възпрепятстват службите да си свършат работа - Тодор Атанасов, казва, че Корнелия Нинова им давала указания как да действат, когато видят полицаите.

Тома Биков разясни, че във видеото се обяснява, че Корнелия Нинова е казала на "техните хора", като бъдат спрени от служители от службите, да остават на място и да не си тръгват.

Затова от ГЕРБ очакват отговори от Корнелия Нинова познава ли Тодор Атанасов и дали е общувала с него във времето, в което самата тя е присъствала в Странджа.

От ГЕРБ очакват отговори и дали Нинова е поддържала контакти с други хора от групите, които са организирали провокации в Странджа, както и с хора, които са били там с луксозни автомобили и са възпрепятствали органите да си свършат работата. "Давала ли е задачи на организаторите как да действат?", попита още Биков.

От ГЕРБ призоваха Корнелия Нинова да отговори веднага на тези въпроси и в зависимост от това от партията ще преценят дали да се обърнат към прокуратурата за разследване на тези провокативни действия, защото според Тома Биков, "това прилича на заплаха към националната сигурност на България".

Къде да бъде Корнелия Нинова, ако не в Шарково – в кабинета си ли, или да играе тенис като някои други", коментира на свой ред общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Николай Николов по време на Националното съвещание на партията.

"Неслучайно в сряда бе така подкрепена в протеста на животновъдите пред Министерски съвет. Всеки един в тази зала - общински съветник, народен представител - е лице на БСП. Бивайки сред хората, ние може да разрешаваме техните проблеми и те ще ни се доверят", каза още Николов, цитиран от "Фокус".

Попитана във връзка с обвиненията на ГЕРБ, че е подстрекавала протестиращи в Странджанско самата Нинова отговори: "Извинете много. Заседанието тече, днешната ни тема е бъдещето на България. Нищо повече от това".

Споделяне

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?