ГЕРБ започва подготовка за местните избори

Цветан Цветанов на среща с партийния актив в Попово. Сн. ПП ГЕРБ

Важно е да се подготвим много добре за предстоящите избори за местна власт. Трябва да се активизират максимално всички структури на ГЕРБ, защото във всяка една среща се ражда нова идея, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на партийния предизборен щаб Цветан Цветанов по време на среща с общинското ръководство на ГЕРБ-Търговище, общинските съветници и кметове на населени места от партията.

Последните избори за кметове и общински съветници бяха през есента на 2015 г., а следващите са през 2019 г.

"Ние управляваме 130 общини с население 5 млн. и половина души", отчете Цветанов.

Той напомни, че в малките населени места личността е водеща и за това отсега трябва да се мисли за безспорни кандидати за кметове и общински съветници ."Трябва активна работа и среща с всички хора от всички населени места. Всички са срещу нас, от някои партии не могат да понесат, че имаме пробив в смесените региони и кметове там. От опозицията казват, че образованието е хаос, но ние искаме да вкараме всички деца, които са извън образователната система и вече 3000 деца са записани и ще се обучават. Трябва да държим на образованието на децата и образователната инфраструктура. За първия учебен ден от ГЕРБ излязохме с декларация в парламента и поздравихме учениците и учителите, а от БСП бълваха неистини", коментира Цветанов.

Той отбеляза също, че в момента правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ е стабилно и в максимална степен полага всички усилия страната да се възползва от възможностите, които дава европейската солидарност. Цветанов каза, че силната страна на днешното управление личи и от постигнатия икономически растеж от 3.6%. Ще продължим за развитието на всички региони в страната и наш основен анагажимент остават решенията на проблемите на хората, заяви в Цветан Цветанов.


"Кметът на Търговище Дарин Димитров се справя добре и жителите на общината виждат това. 2015 г. на изборите постигнахме невероятен успех и този успех трябва да го запазим. БСП са в недобро състояние, имат вътрешни противоречия и изнасят тази енергия срещу нас, но явно вече осъзнават, че това работи против тях", каза още Цветанов.

"Всичко, което ще трябва да се случи зависи от вас. Натрупахме опит, във всеки следващ парламент сме по-добри и с по-добра експертиза. Ето защо сега само трябва да сме всекидневно при хората и да работим за решаването на проблемите им", подчерта Цветанов.

Споделяне

Още от България