Гергана Паси видя "непоправим дефект" в съдебната система

Бившият министър по европейските въпроси Гергана Паси обяви в четвъртък, че съдебната система очевидно има непоправим дефект, който трябва да се лекува с радикални мерки. Повод за изявлението ѝ, разпространено от НДСВ, е отлагането на делото срещу бившият директор на пътния фонд Веселин Георгиев.

Гергана Паси и колегите ѝ от кабинета на тройната коалиция Пламен Орешарски и Меглена Плугчиева трябваше да свидетелстват по делото. Оказа се обаче, че са нередовно призовани и никой от тях не се яви. Заради това делото бе отложено.

Ако съдът се оказва в пълна безизходица да открие хора като мен, Меглена Плугчиева и Пламен Орешарски, какво остава за онези престъпници, чиято единствена цел е да избегнат правосъдие, посочва Гергана Паси.

Българската съдебна система е изпитала непреодолимо затруднение да открие моя актуален адрес и телефон, се възмущава Паси. Тя допълва, че актуалният ѝ адрес е в личната карта, във всички регистри на МВР, в декларациите ѝ пред Сметната палата, в МВнР, където е бил офисът ѝ на министър.

Споделяне

Още от България