Германия разследва планирани нападения с радиоуправляеми авиомодели

Германски прокурори съобщиха, че разследват двама души от туниски произход, които според тях планирали терористични нападения с модели на самолети, предаде Асошиейтед прес.

Федералната прокуратура заяви, че са претърсени девет имота в различни части на Германия и Белгия. Не е имало арести.

Според изявление на прокуратурата двамата мъже са заподозрени в набавяне на информация и предмети с цел да извършат екстремистки нападения с взривове чрез радиоуправляеми авиомодели. Прокурорите не разкриха повече информация за мъжете и не съобщиха самоличностите им.

Те само казаха, че са претърсени жилищата на четирима техни познати, заподозрени, че са финансирали ислямски екстремисти, и че се разследва още един заподозрян за пране на пари.

Според прокурорите целта на днешните обиски е да се съберат доказателства за планове и подготовки на нападения и финансиране на тероризъм.

Полицията е иззела при акцията техническо оборудване и документи от жилища в германските провинции Баден-Вюртемберг и Бавария, предаде ДПА, като се позова на радио Ес Ве Ер.

Разследва се и интернет доставчик в провинция Саксония. Според агенцията прокурорите са заявили, че разследват дали е извършвана подготовка за акт на насилие срещу страната.

Споделяне

Още от Свят