Германските медии се чудят къде е Меркел, съпругът й беше забелязан на почивка без нея

Германските медии се чудят къде е Меркел, съпругът й беше забелязан на почивка без нея

Къде е германската канцлерка Ангела Меркел? Този въпрос занимава германските медии, след като съпругът ѝ Йоахим Зауер беше забелязан на почивка в Северна Италия без нея, предаде Ройтерс.

В предишни години Меркел и Зауер бяха снимани от папараци да се разхождат в Алпите, но досега това лято те успяват да заснемат само съпруга на канцлерката със сина му от предишен брак.

Вестник "Билд" прави различни предположения, вариращи от семейно посещение в Източна Германия до някаква потайна работа.

"Къде се крие канцлерката?", пише в заглавие изданието. "В лятна резиденция или при 90-годишната си майка в Укермарк? Брачна криза? Клиника? Тайна мисия?"

Попитана какви са плановете ѝ за отпуск, Меркел заяви пред репортери миналия месец, че с нетърпение очаква почивката си, но няма да съобщава подробности. Неин говорител днес отказа да коментира къде се намира тя.

Меркел и Зауер, които са женени от 20 години, за последно бяха забелязани заедно на обществено място на 25 юли при традиционната им поява на Байройтския фестивал в Бавария - задължително събитие за почитателите на композитора Рихард Вагнер.

Зауер рядко се появява на обществени места с Меркел, но обикновено я придружава всяко лято в Северна Италия.

Канцлерката имаше тежка година. Тя едва избегна рухване на коалиционното ѝ правителство заради спор за имиграцията и е изправена пред предизвикателство в лицето на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия".

Списание "Шпигел" се пошегува, че Меркел може би иска да покаже на привържениците на "Алтернатива за Германия", че е крайно необходима. "Дали тя не се опитва да покаже на тези, които твърдят: "Меркел трябва да си върви!", как изглежда Германия, когато "Меркел трябва да си върви" се превърне в "Меркел я няма", пита изданието.

Споделяне

Още от Европа