Германското правителство одобри нови правила за събиране на мигрантски семейства

Германското правителство одобри нови правила за събиране на мигрантски семейства

Германското правителство одобри нови правила, които ще позволят мигранти, ползващи се с ограничена закрила, да подадат молба членове на семейството им да живеят при тях в Германия. Това става повече от две години след като бе преустановена практиката за събиране на семейства, предаде Асошиейтед прес.

Регулациите влизат в сила през август. Те дават достъп в Германия на максимум 1000 роднини на мигранти с "допълнителна закрила" (което е различно от пълноправно убежище) месечно.

Събирането на семействата беше предмет на много спорове при преговорите за съставяне на ново германско правителство по-рано тази година.

Кабинетът обяви в сряда, че мигрантите няма да бъдат законово упълномощени да се събират с близки роднини - съпруга или съпруг, деца под 18 години, или родителите на мигранти под 18 години, а властите ще решават всеки случай поотделно въз основа на хуманитарни съображения.

Хора, които са сключили брак, след като са напуснали родината си, няма да могат да кандидатстват за достъп на съпруга или съпругата си.

Споделяне

Още от Европа