Германците са все по-скептични за политиката на Меркел към бежанците

Ангела Меркел

Скептицизмът на германците към политиката на канцлерката Ангела Меркел на отворени обятия за бежанците се засилва, предаде Франс прес. Близо половината население твърди, че се страхува от мигрантите след насилието в новогодишната нощ в Кьолн, показва проучване на общественото мнение.

Петдесет и един на сто от германците не вярват в мантрата на канцлерката "Ще се справим" с приемането на търсещите убежище, показва проучването "Дойчланд тренд" на обществената телевизия А Ер Де. Това означава повишение с три пункта за три месеца - през октомври само 48 на сто споделяха това мнение.


Четиридесет и осем на сто от анкетираните заявяват също, че се страхуват от бежанците. Петдесет на сто казват, че не изпитват никакви опасения.


Германия беше скандализирана от поредица нападения срещу жени, извършени в новогодишната нощ и приписвани главно на мигранти от Северна Африка, отбелязва агенцията.


Проучването на телевизия А Ер Де е проведено по телефона в периода 12-13 януари. В него са участвали до 1000 пълнолетни граждани.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?