Говорител на крайнодясна гръцка партия удари опонент в тв предаване

Говорителят на крайнодясната гръцка партия "Златна зора" Илияс Касидиарис нападна кандидат-депутата от Гръцката комунистическа партия (ККЕ) Лиана Канели в сутрешния блок на гръцката телевизия "Антена".

По време на дискусия в предаването "Проино" Касидиарис нападна вербално събеседниците си и изля чаша вода в лицето на друг участник в дискусията - кандидат-депутата на коалицията на радикалната левица СИРИЗА Рена Дуру.

След това нападна представителката на ККЕ Лиана Канели като ѝ нанесе три удара.

Прокуратурата на Първоинстанционния съд в Атина издаде заповед за арест на кандидат-депутата от "Златна зора" Илиас Касидиарис. Електронният сайт Нюз ин съобщава, че Касидиарис се издирва, тъй като е успял да избяга от сградата на телевизията.

Говорителят на Нова демокрация Янис Михелакис заяви, че подобни сцени са срам за обществото и срам за политическата система. Лидерът на партията Независими гърци Панос Каменос също осъди случилото се.

Асошиейтед прес припомня, че "Златна зора" е обвинявана, че стои зад нападения над имигранти. Партията спечели 7 процента на изборите на 6 май.

Споделяне

Още от Балкани