Гражданската платформа на Манолова се казва "Изправи се.БГ", нямало да става партия

Гражданската платформа на Манолова се казва "Изправи се.БГ", нямало да става партия

Гражданската платформа на бившия омбудсман Мая Манолова се казва "Изправи се.БГ" и ще бъде регистрирана като юридическо лице с идеална цел в обществена полза. Това се разбра при учредяването на проекта. 

Самата Манолова отново обяви, че този проект няма да прераства в партия.

"Гражданската платформа ще работи за защита на базисните демократични ценности и за подкрепа и решаване на проблемите на обикновения човек, за конкретни казуси на гражданите", каза тя.

В екипа на платформата са и част от хората които участваха в кампанията ѝ за кмет на София - Никола Вапцаров, който оглавяваше инициативния ѝ комитет, певицата Кристина Димитрова, режисьорът Борис Панкин, световният шампион по стрелба Таню Киряков, финансистър Бисер Манолов. В проекта на Манолова участват и представители на Асоциацията на домоуправителите, на медицинските съсловия на фелдшерите и на медицинските специалисти, представители на Гражданско движение "Днес".

В учредителната декларация на платформата са разписани девет основни области за работа - право на достойни доходи и работа за всеки, защита на обикновения човек срещу монополите, право на справедлива икономическа среда, подкрепа за малкия, средния и семейния бизнес, съдебна реформа и върховенство на правото, борба с корупцията, правото на справедлива социална система, достъпни здравни грижи и адекватно образование, свобода на медиите, словото и журналистите, право на честна изборна среда, право на чиста природа, чист въздух, чиста храна и срещу презастрояването.

Споделяне

Още по темата

Още от България