ГРАЖДАНСКИ КЛУБ "14 ДЕКЕМВРИ"

Чия е България - на гражданите или на мафията? Това е надсловът на поредица граждански дискусии, които инициира новоучреденият Граждански клуб "14 декември". Първата от тях е посветена на кризата в съдебната система и ще се състои на 29-ти януари (сряда) от 17.30 часа в аула "Максима" на Университета за архитектура, строителство и геодезия (бивш ВИАС).

Входът е открит за всички граждани, които биха искали да изразят своята позиция, да направят предложения и да чуят отговорите на поканените представители на съдебната власт. По темата ще направят встъпления магистратите Нели Куцкова и Васил Миков. Своите позиции по това дали правосъдието е в състояние да гарантира правата на българските граждани ще изразят също така Едвин Сугарев, ген. Атанас Атанасов, политолози и журналисти.

Да отговорят на въпроса чия е България са поканени също така Президентът на РБ Георги Първанов, Председателят на НС Огнян Герджиков, Премиерът Симеон Сакскобурготски, Председателят на ВСС Министър Антон Станков, Председателят на ВКС Иван Григоров, Председателят на ВАС Владослав Славов, Главният прокурор на РБ Никола Филчев.

От Инициативен комитет
на Граждански клуб "14 декември"

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?