Грета Тунберг в пред Конгреса на САЩ: Не слушайте мен, слушайте учените

Грета Тунберг по време на изслушването в Конгреса на САЩ

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг отправи остро послание пред американски конгресмени във връзка с климатичните промени, предаде Ройтерс.

"Не искам да слушате мен. Искам да слушате учените", заяви Тунберг, вдъхновила световно движение за климатичните промени.

На изслушване в Конгреса тя представи доклад от 2018 г., изготвен от междуправителствената експертна група за действия във връзка с климатичните промени.

"Хората като цяло, изглежда, не осъзнават колко сериозна е кризата", каза Тунберг и призова конгресмените да се "обединят зад науката" и да предприемат действия.

Тунберг беше поканена заедно с други млади хора на изслушване в Конгреса, за да представят възгледите на следващото поколение за климатичните промени.

Тя е във Вашингтон от миналата седмица, за да участва заедно с други природозащитници в усилия за събиране на подкрепа за световна стачка за климата утре и за оказване на натиск върху законодателите да предприемат действия във връзка с климатичните промени.

Тунберг е основател на ученическите стачки "Петъци за бъдещето", настояващи властите да предприемат действия във връзка с климатичните промени.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят