Гроздан Караджов: Меглена Кунева изнудва Реформаторския блок

Водят се сепаративни разговори с ГЕРБ за взимане на образователното министерство

Гроздан Караджов, сн. БГНЕС

Меглена Кунева изнудва Реформаторския блок и под заплаха от разцепление прокарва всяко свое решение, заяви депутатът от блока Гроздан Караджов.

”Това е многомесечна политика, която тя прокарва и на която досега всички показват безсилие да покажат каквато и да е резистенция. Eдинственият начин да се продължи от тук нататък е всички тези тъмни ъгли на поведението ѝ да бъдат осветявани. Това изнудване трябва да престане. За да бъде единен, Блокът трябва да решава проблемите си по единен начин”, каза Караджов пред БНР.

Той посочи, че “дефектът на Реформаторския блок е, че откакто загуби на европейските избори Меглена Кунева, в своите публични декларации непрекъснато сочи като един свои голям принос запазването на единството на Реформаторския блок”.

”Тези, които са вътре, обаче много добре знаят, че това единство става на цената на отстъпките, които правят всички останали партии без СДС и голяма част от гражданската квота на нейните изисквания, каза Караджов.

” Това, което е достигнало до мен, включително и през лидери на отделни партии в Блока, е че се водят сепаративни разговори за участие в правителството. Дори и хора, които официално не са в ръководството на Реформаторския блок, водят сепаративни разговори с ГЕРБ за взимане на образователното министерство. За мястото на министър се гласи сегашният главен секретар Красимир Вълчев, който е изключително приближен на Даниел Вълчев. Това са задкулисни игри и когато обхванат Реформаторският блок – тази подмяна не смятам да я премълчавам и не съветвам никой да тръгва по този път. Днес съм само един, който е против, утре ще започнат да ме игнорират, вероятно да ме изгонят от групата, но в крайна сметка мнението за единство на Блока ще надделее и ако аз съм катализаторът – благодаря – ще понеса своята тежест”, каза Караджов.

Според него Кунева не е разбрала за какво е създаден Реформаторският блок.

Той е марка на едно цяло. Никой, по никакъв начин няма да гласува за малките формации, които го изграждат, каза още той.

Споделяне

Още по темата

Още от България