Хеликоптер се разби в Афганистан, поне 16 са жертвите

Хеликоптер се разби в Афганистан, поне 16 са жертвите

Граждански хеликоптер се разби в южен Афганистан и жертвите на инцидента са не по-малко от 16 души, а петима са ранени, съобщиха американски военни, предаде ББС в неделя. Руски източници обаче твърдят, че загиналите са 15.

Катастрофата станала в авиобазата в Кандахар, която е една от най-големите бази на силите на НАТО в южен Афганистан, но площадката се използва и за излитането и кацането на множество граждански самолети и вертолети.

Инцидентът в неделя станал при излитането на машината, която според съобщения от Москва била Ми-8, реско производство.

Според пресслужбата на руската авиация 15 от 17-те пътника на борда на хеликоптера зса загинали, а останалите пасажели и тричленният екипаж са настанени в болница в Кандахар с различни травми. Според предварителните данни няма руснаци сред жертвите, а сред ранените. Какво точно обаче е тяхното състояние не се съобщава.

Според представители на миротворческите сили на НАТО причината за трагедията все ощ е е яса, но се изключва версията за участие на бойци в инцидента.

Това е вторият паднал вертолет в Афганистан в последната седмица. Във вторник при катастрофа с хеликоптер загинаха шестима.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?