Херо отново поема Левски от януари

Димитър Димитров-Херо ще бъде старши треньор на "Левски" от началото на януари следващата година, а временно изпълняващият длъжността Георги Иванов-Гонзо ще запази само поста на спортен директор след 1 януари 2015 г., съобщи "Гонг".

Димитров, който до миналия сезон водеше "Черноморец", беше основният избор за треньор на Иванов, след като се завърна на "Герена" през юни.

Тогава бившият национален селекционер избра да стане спортен директор в "Ботев" (Пловдив), въпреки по-добрата оферта на сините във финансово отношение. Димитров обаче напусна пловдивския клуб само два дни след назначението си от солидарност към Станимир Стоилов, който се оттегли от треньорския пост.

"Левски" пък се спря на Пепе Мурсия, след като Стоилов и Ивайло Петев също отказаха да поемат отбора. Испанецът беше уволнен преди седмица само след три мача начело на сините.

В неделя 55-годишният Димитров изгледа на живо гостуването на "Левски" срещу "Берое" в Стара Загора (1:2). В понеделник преговорите между него и Иванов са продължили няколко часа и в крайна сметка се е стигнало до споразумение.

За Димитров това ще бъде втори период като треньор на "Левски". Той водеше отбора за кратко през 2000 г., като успя да изведе сините до титлата и Купата на България.

Споделяне

Още от Спорт