Хилъри Клинтън дръпна с 8% на Доналд Тръмп

снимка ЕПА?БГНЕС

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилъри Клинтън поведе с 8% на своя основен конкурент за Белия дом Доналд Тръмп след изтичането на скандалния запис на кандидата на републиканците в края на миналата седмица. Данните са от социологическо проучване на „Ройтерс” и института „Ипсос”.

Веднага след края на втория пряк дебат между Тръмп и Клинтън, в. “Вашингтон поуст“ разпространи запис на разговор между телевизионния водещ Бил Буш и Тръмп, проведен през 2005 година. Милиардерът обяснява, че хубавите жени го привличали като магнит и че той веднага започвал да ги целува. Той казва, че това е автоматично привличане у него и той не можел да направи нищо. После добавя, че когато човек е звезда, жените го оставяли да прави каквото си иска.

След този скандал Клинтън е увеличила преднината си на осем процента в понеделник от пет процента миналата седмица. 45% от запитаните казват, че ще гласуват за нея, 37% са за Тръмп, а 18% няма да подкрепят нито един от двамата. Един от всеки петима републиканци допълва, че вулгарните коментари на Тръмп срещу жените са го дисквалифицирали от надпреварата.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?