Хилари Клинтън не предвижда да се връща в политиката

Хилари Клинтън не предвижда да се връща в политиката

Американският държавен секретар Хилари Клинтън, която напуска поста тази седмица, постави под съмнение спекулациите, че може да се кандидатира за президент през 2016 г., предаде Ройтерс.

В интервю за Националното обществено радио Клинтън беше попитана на какви въпроси трябва да си отговори, за да реши дали да се кандидатира за президент. "Аз дори не си задавам тези въпроси. Наистина очаквам с нетърпение да изляза от напрегнатия ритъм, в който се намирам. Излизам от политиката като държавен секретар. Не предвиждам да се върна в политиката", каза тя.

Още не е ясно дали това е последната ѝ дума по въпроса. Тя ще бъде подложена на голям натиск от демократите да се включи в следващата кандидат-президентска надпревара. През 2008 г. Клинтън загуби от Барак Обама първичните избори за кандидатурата на демократите за президент на САЩ.

Въпреки че не изключи категорично възможността отново да се кандидатира за президент, тя заяви в друго интервю, за телевизия Ен Би Си, че е достатъчно здрава, за да поведе предизборна  кампания.

65-годишната Клинтън беше приета в болница през декември, след като лекарите ѝ откриха кръвен съсирек, образувал се в резултат на сътресение на мозъка.

Споделяне

Още от Свят