Христина Христова ще се кандидатира отново за лидерския пост на НДСВ

Председателят на НДСВ Христина Христова смята да се кандидатира за нов мандат на предстоящия конгрес на партията през юни, съобщи БТА във вторник.

Имах колебания дали да се кандидатирам най-вече заради преживяното през последните три години и за първи път обявявам намерението си публично, каза Христина Христова пред журналисти в Добрич. Тя призова, ако има и други членове на партията, които ще се кандидатират за председателския пост, да го направят достатъчно рано, като заявят своята позиция за развитието на НДСВ.

Христина Христова посочи, че в стратегически план ще продължи партийното строителство по места, за да бъде поставена партия НДСВ на здрава основа, а в краткосрочен план целта е успешно представяне на партията на парламентарните избори.

От шест месеца водим активни разговори с партии с електорална тежест от център-дясното пространство за участие в предстоящите избори.

Най-голямо сближаване в позициите имаме със ЗНС и ВМРО, каза председателят на НДСВ. Христова допълни, че партията внимателно ще следи и новата формация на Меглена Кунева, с която по ценности вероятно ще се окажат от един спектър. Протягаме своята ръка и към нея, каза още Христина Христова. По думите ѝ "ГЕРБ вече работи за предсрочни избори".

Областният съвет на НДСВ в Добрич номинира на днешното си заседание Христина Христова за председателския пост в партията.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?