"Хюлет-Пакард Ентерпрайз" напуска България

"Хюлет-Пакард Ентерпрайз" напуска България

Hewlett-Packard Enterprise ("Хюлет-Пакард Ентерпрайз") напуска България, след като продаде бизнеси си на компанията "Селектиум България", чиито крайни собственици са регистрирани в офшорната зона на Вирджинските острови. Сделката бе обявена през лятото на тази година, а на 1 ноември бе одобрена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

"Селектиум България", с краен собственик офшорката Midis Group, ще придобие дълготрайните активи на "Хюлет-Пакард Ентерпрайз", наемните и търговските договори, както и ще пренаеме част от служителите.

Офшорката Midis поема дейността на "Хюлет-Пакард Ентерпрайз" още в Хърватия, Сърбия, Кения, Нигерия и Мароко, става ясно от съобщение на компанията.

"Селектиум" ще изпълнява ролята на основен регионален партньор за България и редица други страни, като ще предоставя изключително услуги по хардуерна поддръжка. От петък дружеството поема всички аспекти на хардуерния бизнес на "Хюлет-Пакард" в България.

"Селектиум България" продава и оборудване на Konica Minolta Medica - компютърна радиография, приложима в болници и диагностични центрове. Midis има над 4 000 служители в световен мащаб и годишен оборот от над 4 милиарда долара през 2017 г., съобщава money.bg

"Хюлет-Пакард" засега продължава да оперира в България с другото си дружество - "Ейч Пи Инк България" ЕООД.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?