И на гърците вече им е скъпо по островите заради кризата

Изглед от остров Самос

Гърците вече не можели да си позволят почивка по островите заради орязаните им от кризата доходи, твърди в. "Катимерини".

Според изданието такава опасност вече била факт и засягала все по-голяма част от населението на страната, в това число дори хора с доходи над средните.

До няколко години на егейските острови ще могат да почиват само чужденци, а гърците ще ходят там, за да поплуват, смята вестникът, като пояснява, че това не е преувеличение, а реална картина за ситуацията в страната.

По данни на вестника седемдневна почивка на четиричленно гръцко семейство с автомобил на егейски остров сега излизала 3270 евро.

Преди кризата в Гърция 2006-2008 г. вътрешният туризъм е осигурявал около 25 на сто от приходите, които са влизали в хазната от този сектор /близо 4 млрд. евро/.

Сега вследствие на кризата този процент е паднал значително, което означавало, че все по-малко гърци правели резервации, предпочитали да ходят само за по няколко дни на почивка, търсели евтин престой и не плащали за скъпи храни, напитки и други екстри, посочва всекидневникът.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?