И общинарите на Благоевград против областния управител от ДПС

Продължават протестите срещу Муса Палев и против назначението на Каймаканов в Пловдив

За поредна сутрин граждани протестираха срещу назначението на Муса Палев за областен управител на Благоевград, сн. БГНЕС

Протестите на гражданите срещу новоназначените областни управители на Пловдив и Благоевград продължават и в сряда. Към недоволството на благоевградчани се присъедини и Общинският съвет на града, който излезе с декларация, с която обявява, че не приема назначението за областен управител на представител от Политическа партия ДПС.

 

В документа се настоява за освобождаването на Муса Палев от тази длъжност, каквото е и искането на гражданите и на кмета на града Атанас Камбитов.

 

Макар сред протестиращите в Благоевград да се разнесе слух, че Палев е подал оставка, това се оказа невярно, а самият областен управител заяви, че не смята да се оттегля, тъй като според него нямало причина за това. И сега обаче той не се появи на работното си място в областната управа, пред която от миналия петък има разпънат палатков лагер на протестиращи срещу него и където в сряда отново няколко десетки граждани скандираха "Оставка" и "Долу ДПС".

 

Символична грамада от камъни с плакат "Муса Палев разпали пожара" продължава да стои пред областната управа. Над хиляда са събраните до сутринта подписи под петицията, която вчера по обед ВМРО-БНД започна да събира, адресирана до министър-председателя Пламен Орешарски за уволнението на Палев.

 

В Пловдив недоволните от назначението на Венцислав Каймаканов блокираха в сряда възлово кръстовище в града след почти едночасови скандирания пред входа на администрацията с искане за оставка.

 

Блокадата бе направена без предварително предупреждение и кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Васил Априлов" остана затворено около 5 минути.

 

След като бяха приканени да се оттеглят от охраняващите полицаи с аргумента, че в този час трафикът е много интензивен, протестиращите се отправиха към сградата на Областната управа със скандирания “Оставка” и “ДПС вън”.

 

Въпреки че и ДПС, и Каймаканов отрекоха той да е партийна кандидатура, протестиращите са убедени, че новият областен управител е поставено лице на ДПС. Протестиращите обявиха, че дори да бъдат поканени на среща при областния управител, няма да разговарят с него, защото искат оттеглянето му.

 

Преди ден те вече отказаха среща с него и го нападнаха и освиркаха при опита им да слезе и да разговаря с тях.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?