И Волен Сидеров и Тончо Токмакчиев кандидати за кмет на София

Сн. БГНЕС, архив

Лидерът на "Атака" и настоящ депутат Волен Сидеров ще се кандидатира за кмет на София. Номинацията му ще бъде издигната от "комитет". Това се казва в съобщение на партия "Атака".

Преди ден Сидеров заяви, че формацията няма да има свой кандидат за кмет на столицата, а ще подкрепи издигната от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Решението обаче се променило, тъй като след изказването на Сидеров от четвъртък с него се свързали "множество граждани и членове на партията с искане той да бъде издигнат за кандидат-кмет на столицата", пише в съобщението на "Атака".

В лаконичното съобщение на "Атака" се казва още, че комитетът, който ще издигне кандидатурата на Сидеров иска забрана за гей парада в столицата. Подобна заявка даде преди време и самият Сидеров.

Освен номинацията на лидера на "Атака" в петък бе обявена и още една кандидатура за столичен кмет - на актьора Тончо Токмакчиев. Той е издигнат от "Партия на зелените". Токмакчиев ще е и водач на листата за общински съветници на партията.

Освен Токмакчиев и Сидеров за кмет на София до момента се кандидатираха настоящият градоначалник Йорданка Фандъкова, бившият омбудсман Мая Манолова, която беше подкрепена от БСП, арх. Борислав Игнатов, номиниран от "Демократична България", кандидатът на "Спаси София" Борис Бонев, бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

Споделяне

Още от България