Идея на Сидеров за конфискация на синдикални имоти вбеси профсъюзите

Радикалната идея на лидера на ″Атака″ Волен Сидеров за отнемане на синдикалните имоти от държавата, за да се запълни дупката в бюджета, предизвика гневните реакции на синдикатите. В предаването ”На четири очи” по Нова телевизия в неделя Сидеров заяви, че скъпите имоти в центъра на София, в които са настанени синдикатите, могат да бъдат конфискувани.

Във вторник от КНСБ излязоха с отговор, в който заявяват, че техни имоти на стойност 3 млрд. неденоминирани лв. са били отнети със закон през 1991 година и са били “продадени и раздадени от няколко поредни правителства на партийни фирми, които се облагодетелстваха от него“.

“Така България стана единствената страна-членка на Европейския съюз, където е извършена конфискация на профсъюзното имущество. В останалите 26 държави от ЕС профсъюзното имущество не само че не е конфискувано, но се използва от представителните синдикати за нуждите на синдикалните членове“, коментираха от КНСБ.

“Настояваме г-н Волен Сидеров публично да се откаже от неуместното си изказване - чрез конфискация на синдикално имущество да се запълни дупката в бюджета – и да прекрати повдигането на подобни безсмислени и безполезни за обществото теми“, заявиха от синдиката.

Според КНСБ изказването на Сидеров е несъстоятелно ”заяждане на дребно” със синдикатите, което явно цели да отклони общественото внимание от значимите социални проблеми.

Споделяне

Още от България