Илън Мъск се извини на британския водолаз, когото по-рано нарече педофил

Илън Мъск се извини на британския водолаз, когото по-рано нарече педофил

Технологичният предприемач Илън Мъск се извини за това, че нарече "педофил" британски водолаз, участвал в операцията по спасяването на 12 тайландски деца и техния треньор по футбол. Милиардерът каза, че казал това в "пристъп на гняв", след като експертът по гмуркане в пещери Върн Ънзуърт му се присмял, че доставената от него подводница за спасяването на децата е пиар.

До извинението на Мъск се стигна, след като Ънзуърт го заплаши със съд, че го е нарекъл "педофил".

След края на спасителната операция Ънзуърт заяви, че предложената от Мъск миниподводница за спасяване на децата от наводнената пещера, в която бяха блокирани, не е имала никакъв шанс да свърши работа и е била само "опит за привличане на вниманието на медиите". Ънзуърт посъветва Мъск да "си завре подводницата там, където боли".

Предприемачът отвърна в Туитър, но без да използва името на Ънзуърт, а назовавайки го като британеца, който живее в Тайланд. Той каза, че ще направи видео, показващо как гмуркането на мини подводницата дълбоко в пещерата не е проблем и добави: "Съжалявам, педофил, наистина си го търсеше".

Туитът, изпратен до неговите 22 милиона последователи, по-късно бе изтрит.

Отделно от това Мъск нападна ръководителя на центъра, който координираше спасителната операция в пещерата, защото казал, че мини подводницата "не е практична", макар и "технологично усъвършенствана".

Тайландското правителство обаче не използва подводницата при спасителната операция. В същото време се твърди, че Ънзуърт, със своите познания и опит по гмуркане в пещери, е имал ключова роля за успеха на спасителната акция.

След публикуването на туита, който Мъск по-късно изтри, акциите на компанията му "Тесла" спаднаха с близо 3 на сто. Ънзуърт заяви пред Си Ен Ен, че планира да заведе дело, припомня Асошиейтед прес.

"Говорих в пристъп на гняв, след като г-н Ънзуърт каза няколко неистини и предложи да извърша сексуални действия с миниподводницата, която беше построена като проява на човещина и според спецификациите от ръководителя на водолазния екип", написа Мъск в сряда.

"Въпреки това неговите действия срещу мен не оправдават моите действия срещу него и затова се извинявам на Ънзуърт и на компаниите, които представлявам като техен шеф", добави милиардерът.


Инвеститори от компаниите на Мъск, включително "Тесла", призоваха изпълнителния директор да се извини.

Споделяне

Още от Свят