Имитация на козметика отнесе 25 000 лв. глоба от КЗК

За продажба на козметика под чужда марка 25 000 лв. глоба отнесе ЕТ "Авитохол-Георги Мавров", Велинград. Имущественат асанкция бе наложена от Комисията за защита на конкуренцията.

КЗК е била сезирана за случая от софийското дружество "Меркона" ЕООД. То произвежда и топлата кола-маска с марка "Кати", която "Авитохол" е използвал неправомерно в периода от март 2001 г. до април 2004 г.

Марката е собственост на физическото лице Катя Тупарова, собственик на капитала на "Меркона". Била е заявена на 9 май 2001 г. със срок до 9 май 2011 г.. ЕТ "Авитохол" е слагало марката "Кати" върху идентични продукти на тези, за които е регистрирана - топла кола-маска.

Ответникът е продължил противоправното използване на марката въпреки официалното предупреждение, отправено от "Меркона" ЕООД на 26 юни 2001 г. чрез неговия представител по индустриална собственост.

Относно размера на санкцията КЗК отчита факта, че ЕТ "Авитохол-Георги Мавров" е подал заявка за регистрация на собствена марка, с което демонстрира воля за придържане в бъдеще към лоялно търговско поведение, се посочва в съобщението.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?