Имоти на данъчни длъжници се пускат на търгове

Имоти на данъчни длъжници се пускат на търгове

Софийската данъчна дирекция пуска на търг 20 имота на длъжници към бюджета, като най-атрактивни са две двуетажни къщи в квартал "Манастирски ливади" и район "Витоша" за общо близо 2 млн. лв., съобщиха от НАП в сряда.

Наддаването за имотите ще се състои на 9 август и повече информация за продаваните жилища може да се намери на сайта на приходната агенция.

Единият от атрактивните имоти е двуетажна къща със застроена площ от 180 кв. м. и двор 729 кв. м в район "Витоша". Наддаването за нея тръгва от 1 065 290.25 лв.

С начална цена 905 610 лв. е пуснат търг за друга двуетажна еднофамилна сграда със застроена площ 180 кв. м. в квартал "Манастирски ливади". Имотът разполага с фитнес и студио за гости.

На 30 август пък ще се проведат 10 търга за продажба на конфискувани спортни и детски обувки, облекла и аксесоари, чиято обща първоначална продажна цена е за над 82 000 лв.

Данъчните в София търсят купувачи и на 115 велоергометъра, оценени на 17 250 лв.

Наддаването за предлаганото имущество е тайно и се изисква депозит в размер на 20 на сто от началната тръжна цена. Когато предложената цена на недвижим имот или вещ/група от вещи е над 30 000 лева е необходима и декларация за произхода на средствата за участие в търга по Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Възможно е цената на търгувания актив да падне, ако не се намери купувач от първия път, обясняват от приходната агенция. Тогава се насрочва втори търг и цената се намалява на 75%, а на трети - на 50% от първоначално обявената.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?