Иновативни горива сменят досегашните дизел и бензин на "Шел"

Иновативни по-икономични горива заменят досегашните обикновени дизел и бензин в търговските обекти на веригата "Шел" в България, съобщиха от компанията във вторник.

Новите Shell FuelSave 95 и Shell FuelSave Diesel заемат мястото на дизела и безоловния бензин А95 по колонките на компанията, като ще се предлагат на същите цени. При зареждане на резервоар от 50 литра, клиентите ще пестят до 1 литър, обясниха от компанията. Ефектът се усещал още с първото зареждане, но все пак от "Шел" уточниха, че разходът на гориво зависи изключително много от начина на каране и средата на шофиране. По-агресивното и рязко управление на автомобила, форсирането на двигателя му и задръстванията харчат повече дизел и бензин, предупреждават от дружеството.

Обогатена формула за по-ефективно възпламеняване и изгаряне на дизела в двигателя подобрява ефективността на Shell FuelSave Diesel. Освен това той предотвратява образуването на нагар, типичен за обикновения дизел. Иновативният бензин пък успява да смазва местата, където обикновените масла не са достатъчно ефективни. местата. Смазването на горния пръстен на буталото например осигурява повече енергия за задвижване на колелата. Поддържането на всмукателните клапани чисти чрез бензина също подпомага ефективността на двигателя и пестенето на гориво.

“В настоящата икономическа обстановка, за потребителите е все по-важно да разработваме иновативни и ефективни решения, които да им помогнат да пестят. Когато шофираме, рядко се замисляме какво се случва вътре в двигателя", коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на "Шел България".

Представените във вторник у нас горива са на пазара в родната на "Шел" Холандия от 2009 г. , а по-късно заменят обикновените дизел и бензин на компанията в 16 европейски държави, между които Германия, Великобритания, Дания,Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Турция и Гърция.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?