Интернешънъл Хералд Трибюн оповести официално сливането си с Ню Йорк Таймс

Вестник Интернешънъл Хералд Трибюн оповести днес официално на първа страница поглъщането си с Ню Йорк Таймс, предаде АФП. От вчера Ню Йорк Таймс е единствен собственик и управител на Интернешънъл Хералд Трибюн, чието съдържание все повече ще се осигурява от екипа на Ню Йорк Таймс заедно с по-малобройния персонал на Трибюн

Ще се поместват и съобщения от информационни агенции и все повече материали от Вашингтон Пост и от други американски вестници, пише авторът на статията Дейвид Къркпатрик от Ню Йорк Таймс.

Името и оформлението на Трибюн се запазват; ще продължи да работи и бюрото на вестника във Франция, добавя той. Според данни на Ню Йорк Таймс придобиването на 50-процентния дял на в. Вашингтон Пост в Интернешънъл Хералд Трибюн е станала срещу не по-малко от 75 милиона долара, предаде АП по-рано тази седмица.

Интернешънъл Хералд Трибюн е създаден преди 115 години и в момента излиза в тираж около 260 000. Вестникът, който има читатели сред англоговорящите по целия свят - от Испания през Ливан до Япония, бе засегнат от глобалния спад на приходите от реклама през последните две години.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?