Интернешънъл Хералд Трибюн оповести официално сливането си с Ню Йорк Таймс

Вестник Интернешънъл Хералд Трибюн оповести днес официално на първа страница поглъщането си с Ню Йорк Таймс, предаде АФП. От вчера Ню Йорк Таймс е единствен собственик и управител на Интернешънъл Хералд Трибюн, чието съдържание все повече ще се осигурява от екипа на Ню Йорк Таймс заедно с по-малобройния персонал на Трибюн

Ще се поместват и съобщения от информационни агенции и все повече материали от Вашингтон Пост и от други американски вестници, пише авторът на статията Дейвид Къркпатрик от Ню Йорк Таймс.

Името и оформлението на Трибюн се запазват; ще продължи да работи и бюрото на вестника във Франция, добавя той. Според данни на Ню Йорк Таймс придобиването на 50-процентния дял на в. Вашингтон Пост в Интернешънъл Хералд Трибюн е станала срещу не по-малко от 75 милиона долара, предаде АП по-рано тази седмица.

Интернешънъл Хералд Трибюн е създаден преди 115 години и в момента излиза в тираж около 260 000. Вестникът, който има читатели сред англоговорящите по целия свят - от Испания през Ливан до Япония, бе засегнат от глобалния спад на приходите от реклама през последните две години.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли решението за частичен локдаун?