"Интраком" пое изграждането на Шенгенската информационна система на Румъния

Дъщерната компания на руско-гръцката "Интраком телеком" – "Интраром" – ще изгради компютърната система за Шенгенската информационна система ІІ (SINS) на Румъния, съобщиха от руско-гръцката компания във вторник.

Договорът за 11.8 млн. евро ще бъде подписан с румънското Министерство на администрацията и вътрешните работи, след като компанията спечели открит публичен търг. Проектът ще бъде завършен за 10 месеца.

В рамките на това споразумение "Интраком" ще предостави интегрирана система, която ще поддържа и класифицира информация за граничния контрол, националната сигурност и правоохранителните органи на национално и европейско ниво. Прилагането на тази система е предпоставка за включването на Румъния в Шенгенското пространство.

"Интраком телеком" е една от най-големите фирми в оборудването и изграждането на телекомуникационни и информационни системи в Централна и Източна Европа с филиали над 50 държави. 51% от компанията е собственост на руската компания за потребителска електроника "JSC Sistema".49% от "Интраком телеком" принадлежи на "Инкраком холдинг" на гръцкия милиардер Сократес Кокалис.

Споделяне

Още от Балкани