Иракски екстремисти планират отвличането на принц Хари

Иракски екстремисти планират отвличането на принц Хари
Иракски бунтовнически групи са разработили подробни планове за залавянето на принц Хари като заложник, когато той пристигне в Ирак следващия месец, съобщава в понеделник британският в. “Обзървър”.

Някои от най- известните въоръжени групировки в Южен Ирак твърдят, че имат информатори вътре в казармите на британската армия и ще следят за третия по ред в наследяването на британската корона. 

Тази заплахи поставят под въпрос правилността на решението на британското министерство на отбраната да разрешат принц Хари да служи в Ирак, където неговата бойна част ще се окаже мишена за терористите.

“Не крием факта, че той (принц Хари) се отправя за там и лошите знаят за неговото пристигане. Разбираме, че ще го разглеждат в качеството му на ценен трофей”, коментира прессекретарят на военното министерство в Лондон.

Независимо от прозвучалите заплахи, правителството отхвърли възможността принц Хари да не замине за Майсан, най- размирната от провинциите в Южен Ирак, където загубите на британската армия не спират да растат.

Хари ще служи там в продължение на половин година заедно с полка си. Той е подготвен да командва взвод. Под негово командване в Ирак ще има 11 войници и четири бронирани машини Scimitar.

Командирите на въоръжените иракски групировки казаха, че вече са извадили от интернет снимки на Хари и са ги разпространили сред бунтовниците.

Споделяне

Още от Свят