Иракски полицай бе убит при атентат срещу полицейски участък в Багдад

Иракски полицай бе убит при експлозията на кола-бомба тази сутрин пред полицейския участък Расафа в източен Багдад, но няма пострадали коалиционни войници, заяви американският военен говорител Антъни Рейносо, цитиран от АФП.

Според болнични източници двама полицаи са били ранени тежко и 19 са пострадали леко при атентата срещу комплекса, който включва затвор и се намира в съседство с полицейската академия и министерството на вътрешните работи.

Колата-бомба е избухнала около 11.30 ч. местно време на паркинга, където полицаите държат откраднатите коли и автомобилите, които не използват. Разследва се как е попаднала там заредената с експлозиви кола, след като всички влизащи автомобили обикновено се претърсват, заяви пред АФП полицаят Басел ал Ами. Според него мишената може би е бил началникът на полицията Ахмад Ибрахим, понеже стената на неговия кабинет се намира до паркинга.

Снощи граната е била хвърлена по дома на генерал Амер, високопоставен офицер от полицията в Расафа, но никой не е пострадал, разказва полицейският лейтенант Халед, цитиран от АФП.

Споделяне

Още от Свят