Ирански гражданин е задържан с 214 кг хероин на "Капитан Андреево"

Ирански гражданин е задържан с 214 кг хероин на "Капитан Андреево"

Шофьор на камион с иранско гражданство е задържан на ГКПП "Капитан Андреево" с рекордна пратка от наркотици. Вахид Н. /31 г./ е привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура - Хасково, за трафик през границата ни на 214 кг хероин на стойност 13 914 550 лева, съобщи Пловдивската апелативна прокуратура, цитирана от БТА.

Обвиняемият е влязъл на пункта от Турция на 24 април около 9.00 часа с камион "Скания" с иранска регистрация. Водачът е предоставил за проверка документи, според които е превозвал консервни кутии с подправка за паниране на пилета.

Товарният автомобил е пътувал от Иран за Полша. Той бил отклонен за рентгеново изследване. При инспекцията става ясно, че съдържанието в част от кутиите е по-тъмно и с различна плътност. Установява се, че в 468 консерви се съдържа кафяво прахообразно вещество, което при извършен полеви наркотест е реагирало на хероин.

Разследването по делото се извършва от разследващ инспектор при Митница "Бургас" под наблюдението на Окръжната прокуратура в Хасково. По досъдебното производство се извършват разпити на свидетели. Назначени са експертизи, иззети са и веществени доказателства.

Вахид Н. е задържан за срок 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои държавното обвинение в Хасково да внесе искане в съда за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Споделяне

Още от България