Ислямска държава публикува снимки на 9 извършили нападенията в Париж

Ислямска държава публикува снимки на 9 извършили нападенията в Париж

Групировката Ислямска държава публикува снимки на деветимата души, за които каза, че са извършили нападенията в Париж на 13 ноември, отнели живота на 130 души, предаде Ройтерс.

Сред снимките има и двама неидентифицирани иракчани, посочва SITE, американската организация, която следи активността на ислямистите в интернет. Двамата непознати досега извършители са идентифицирани в англоезичното списание на ИД "Дабик" като Али ал Ираки и Али Иракчанина.

Тези двама мъже може да са атентаторите камикадзе, които се опитаха да атакуват Стад дьо Франс на 13 ноември и се самовзривиха в близост до него. Те носеха сирийски паспорти, за които се предполага, че са фалшиви. Двамата все още не са официално идентифицирани.

Девет мъже, разделени на три групи, атакуваха на 13 ноември Стад дьо Франс, няколко кафенета и ресторанти и концертната зала Батаклан в Париж. Седем от тях бяха идентифицирани. Заповед за арест беше издадена за един от тях - Салах Абдеслам, който след нападенията е избягал от Франция в Белгия.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?