Испанките се стягат да изкоренят футбола от страната си

Те искат да гледат на домашния си телевизор своите любими сериали. Искат да прекарват вечерите със своя избраник. Искат с мъжете им да може да се разговаря, искат мъжете им да са внимателни и трезви. И в името на тази цел те са готови на всичко. Обявявайки война на Световното първенство по футбол – 2006, те се сдружиха в обединението “Жени за Испания без футбол”.

Защото днес, в дните на шампионата, те смятат, че чашата на търпението им е преляла. “Стигат ни и националните първенства,”  казват инициаторките на движението. Заради заплахата от “тестостеронов ураган”, сдружението започна в интернет кампания за окончателното премахване на световните футболни първенства.

По време на световните първенства “мъжете не ни дават да гледаме любимите си предавания”, те “отсъстват душевно”, а “романтичните нощи се заменят с нелепи врясъци заради 22-ма души, които си нямат друга работа, освен да търчат по игрището и да ритат топка”, оплакват се жените.

В Испания, където футболът е издигнат в култ, “ние повече няма да оставаме извън играта”, твърди сдружението, което “е готово да направи всичко необходимо, за да защити принципите си: ще организира публични манифестации, ще събира подписи и даже ще проведе национален референдум, ако се наложи”.

В тази борба всички средства са позволени. Ето например една от мерките: “Всеки мач, изгледан в бара, ще се поощрява със закуска, поднесена от жената в леглото. Съпругът трябва да е измит, избръснат и трезвен”. А ето и най-жестокото мъчение: монополът за ползване на дистанционното управление жените запазват за себе си.

Франс прес

Споделяне

Още от Свят